Theo Maassen

Lees Meer

The Hangover Trilogie

Lees Meer

Guido Weijers

Lees Meer

Najib Amhali

Najib Amhali is geboren op 4 april 1971 in Nador, Marokko. Najib is op gegroeid in Krommenie nabij Zaanstad. Hij was voor het eerst op TV in de serie Barst in 1990.  Later kwam hij ook steeds meer in het vak van de stand-up comedians terecht. Hij won in 1995 de Comedytrain en de Pall Mall Exportprijs ( een prijs voor het jongste talent in de sector kunst & cultuur ).  Later won de cabaretier nog een grote prijs. Hij was namelijk de winnaar van de publieks- als de juryprijs van het Leidse Cabaretfestival. Hij kreeg vervolgens de bijnaam toegewezen van De Marokkaan uit de Jordaan.

Werk

Najib is op dit moment 42 jaar en heeft vele shows, films en programma's op zijn CV staan. U kent hem wellicht van cabaretprogramma's als Veni Vidi Vici, Zorg dat je erbij komt of I Amhali. Naast het maken van grappen in volle theaters was de man ook meerdere malen te zien op tv. Zo speelde hij in Najib wordt wakker en Najib loopt warm. Ook heeft hij diverse gastrollen gehad in bijvoorbeeld Flodder en Neonletters. Ook was hij te zien in vele films als Valentino, Doodslag en Spion van Oranje. Je kunt dus wel stellen dat Najib van alle markten thuis is. In 2013 liet hij Nederland ook weten dat hij beschikt over een goede zangstem. Als onderdeel van RTL Boulevard United deed hij mee aan het nummer Koningin van alle mensen. Dit nummer was speciaal voor de koningin gemaakt en stond maar liefst 3 weken lang in de top 6.

Najib Foundation

Najib doet zijn best voor kinderen die niet goed kunnen horen, zien of dringend zorg nodig hebben betreffende tandheelkunde. De organisatie investeert in hoortoestellen en tandheelkunde zorg en investeert tevens in de nazorg en de deskundigheid bij lokaal personeel. Dit helpt kinderen enorm bij het opgroeien. Als ambitie wil de organisatie zich ook graag gaan focussen op slechtziende jongeren door ze te voorzien van goede brillen. Najib Foundation is vooral actief in de landen die qua gezondheidszorg nog niet erg goed ontwikkeld zijn.