Najib Amhali

Lees Meer

The way, way back

Lees Meer

We are the Millers

Lees Meer

The Hangover Trilogie

De Hangover Trilogie is een 3-tal van films geschreven en geregistreerd door Todd Phillips. 3 Amerikaanse films met als onderwerp : Het hebben van een hangover. Dit is het onderwerp dat elke Hangover film in gang zet. De acteur Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis zijn de hoofdacteurs die na een feest op een plaats wakker worden zonder te weten hoe ze daar zijn beland, en wat ze die avond gedaan hebben. Zo hebben ze bijvoorbeeld een tijger in de kamer staan, of heeft een van de 3 een vrij grote tatoeage op zijn gezicht staan. Deze groep jongens noemen ze ook wel de 'Wolfpack'. De eerste 2 films hebben als hoofdonderwerp dat zij een 4e persoon bij zich hebben die zij in de nacht zijn kwijtgeraakt / verloren. De 3e films gaat over een bruiloft die ze moeten halen, maar ze krijgen onderweg flink wat moeilijkheden.

De maker van de film

Het script is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een jongeman had een vrijgezellefeest in Las Vegas waar hij van verdween. Dit script is uiteindelijk gekocht door Warner Bros voor meer dan $2 miljoen. De films is uiteindelijk geregisseerd door Todd Philips. Een genie wat betreft het maken van goede komedie waar jongeren een hoofdrol in spelen. Eerder heeft deze producer namelijk ook Project X gemaakt, Road Trip en Due Date. Todd is geboren in 1970 in Brooklyn, New York. Todd was student van de New York University Film School. Hier is hij echter mee gestopt. Om zich te focussen op zijn eerste film. Dit werd echter geen succes.

Bezoekers aantallen

Het precieze aantal van bezoekers is niet vastgesteld. Film 1 en film 2 hebben ontzettend goed gescoord. Alleen in het eerste weekend hadden ze in Nederland al 150.000 bezoekers. Het bezoekers aantal van de derde Hangover film was een stuk minder dan de vorige. Dat bleek ook uit de beoordelingen van de film. De kreeg tot zijn voorgangers Hangover I 7.8 en  Hangover II 6.5 een cijfer van een 5.9. Ook heeft de film lang niet zo veel opgeleverd in vergelijking met de eerder gemaakte films.