The Hangover Trilogie

Lees Meer

We are the Millers

Lees Meer

Grown ups 2

Lees Meer

Theo Maassen

In 1966 is de Nederlandse cabaretier en acteur Theo Maasssen geboren. Theo had in zijn jeugd weinig interesse in het komedie vak. Deze interesse ontstond pas nadat hij er niet in geslaagd was  het VWO te behalen. Hij schreef zich namelijk in voor de toneelschool Maastricht, zonder enige ervaring. Dit was de reden dat hij niet werd toegelaten. Dus ging hij naar het Fontys voor Academie  voor Drama. Gedurende zijn opleiding begon hij met het schrijven van eigen teksten, wat voor hem resulteerde in de winst van het cabaretfestival Camaretten in 1990. Door het succes wat Theo had begon hij in 1994 zijn eerste cabaretprogramma genaamd ' Bepaalde dingen'. Hij heeft naast dit programma nog in 8 verschillende programma's gespeeld die in theaters te zien waren. Wat Theo erg typeert zijn de harde, onbeschofte grappen en zijn kritische houding ten opzichte van de maatschappij.

Werk

Theo is in 1994 begonnen met spelen in cabaret programma's. Enkele bekende hiervan zijn Bepaalde Dingen, Functioneel Naakt en Met alle Respect. In totaal heeft hij 8 verschillende shows gehad over 20 jaar. Dit is een aardig aantal van de Brabander. Buiten komedie heeft Theo ook verschillende acteur klussen gehad in zowel films als series. Hierin had hij niet altijd een hoofdrol maar dat maakte Theo niet veel uit. U kunt hem wellicht van de films Bro's Before Ho's , The Domino Effect of de Doodslag. Dit zijn slechts de 3 bekendste van de 22 films waarin hij heeft gespeeld. Ook heeft Theo gespeeld in diverse series. Meestal was dit slechts een aflevering of een sketch. Je kunt dus wel zeggen dat Theo veel in zijn mars heeft. Wist je bijvoorbeeld dat Theo ook een goede zangstem heeft? Hij heeft namelijk een #1 hit gescoord met het nummer 'Lauwe pis' ,en  een #28 met het nummer 'Doodsbedreiging'.

Opvallend

Theo staat niet bekend als een lieverdje bij het Nederlandse publiek. Theo heeft namelijk in 2012 de kampioensschaal van Ajax gestolen uit de vitrine. De  Brabander liet dit dood leuk zien op De Wereld Draait Door. Eerder heeft hij ook een stunt als deze uitgehaald. In 2001 stal hij de replica van de UEFA Cup die PSV had gewoon in 1978.  Deze gaf Theo in 2001 aan Jack van Gelder, presentator van NOS Sport gedurende een uitzending.